Rubriky
Novinky

Zahraniční praxe studentů 3. ročníku

Rádi bychom Vás seznámili se skvělou nabídkou pro naše žáky. Máme velikou radost, že se naší škole podařilo uspět se žádostí o grant Evropské unie v programu mobilit studentů Erasmus+ a můžeme navázat na tradici, kterou naše škole v minulosti měla. Jedná se o zahraniční praxe studentů 3. ročníku.

V naší žádosti jsme uváděli šest studentů, kteří by mohli tento školní rok vycestovat, ale dostali jsme dost finančních prostředků i pro osm studentů. Máme předobjednaná dvě místa, kde by praxe mohla probíhat, v irském Corku a na Maltě v městečku St. Julians. O termínu praxe nyní jednáme. Vzhledem k průběhu školního roku nejlepší termín by byl poslední týden v říjnu a první dva týdny v listopadu. O druhém možném termínu uvažujeme od poloviny června a první týden v červenci.

Praxe v zahraničí trvá 21 dní, na rozdíl od praxe, kterou všichni studenti absolvují na konci školního roku, která trvá 14 dní. Ubytování, jízdné, pojištění a veškeré náklady včetně kapesného jsou financovány ze zdrojů Evropské unie.

Zahraniční praxe je skvělou příležitostí seznámit se s pracovním prostředím v jiné zemi. Studenti pracují většinou ve firmách, měli jsme studenty i v knihovně, v centru volného času atd. Celý pobyt je s nimi v kontaktu učitel ze školy, který je s nimi na místě. Studenti, kteří absolvují praxi, se velmi zlepší v angličtině, především mluvené, ztratí ostych a získají jistotu. Pobyt je také neocenitelný, co se týká poznání cizí země a místních obyvatel. Navíc si studenti praxi uvedou do svého životopisu a portfolia.