Rubriky
Novinky

Mikulášský turnaj v šachu

V úterý 7. 12. se na naší škole hrál Mikulášský turnaj v šachu. Přihlásilo se 14 hráčů, což je rekord účasti v našich dosavadních turnajích. Zúčastnili se žáci všech oborů školy, zdaleka nejvíc ovšem bylo – jak jinak – informatiků. Hrálo se ve sborovně pod vedením správce sítě Tomáše Blažka, který je po odchodu Dana Kožúška největším šachovým nadšencem na škole. Turnaj řídil – jak jinak – pomocí počítačového programu. Po domluvě s hráči nastavil turnaj na 7 kol tzv. švýcarským systémem.

Od třetího kola vcelku suverénně vedl Filip Fiala ze 3.B, v posledním kole však „klopýtl“ a musel partii s Jakubem Vernerem vzdát. Dal tak příležitost Vojtovi Kubíčkovi ze 2.C, který ho výhrou v dramatické poslední partii skutečně bodově dohnal, ale na základě pomocného hodnocení počítač přece jen určil za celkového vítěze Filipa, který se tak stal novopečeným přeborníkem kostelecké obchodky. Poslední zajímavostí turnaje bylo, že třetí místo obsadil Jakub Verner z 1.A, čímž byly na „stupních vítězů“ zastoupeny všechny obory školy.

Celkové pořadí a podrobné údaje naleznete na adrese: http://chess-results.com/tnr597033.aspx?lan=5

Turnaj se všem líbil, což je patrné i z fotografií v galerii. Paní ředitelka Čermáková přislíbila, že podpoří další turnaj někdy na jaře. Budeme se všichni těšit!