Rubriky
Novinky

Oslavy 125. výročí založení školy

V sobotu dne 22. října proběhly oslavy 125. výročí založení školy. Návštěvníci tak mohli nakouknout nejen do zákulisí současné výuky, ale i zavzpomínat na staré časy. Oslavy byly spojeny se dnem otevřených dveří, a tak i budoucí zájemci o studium na naší škole získali informace o studiu a oborech a současní studenti je provedli po škole.

Každá učebna byla věnována určitému tématu a probíhaly zde buď ukázky vyučovacích hodin, maturit a využití moderních technologií ve výuce (ať už virtuální realita, roboti nebo aplikace) nebo výstavy tabel s fotkami absolventů či promítání starých historických filmů a současných filmů z dílny Klubu mediální komunikace.

Představili jsme také nejeden projekt, kterého jsme se jako škola zúčastnili nebo se pravidelně účastníme. Studenti vyjíždějí na praxe do zahraničí, o čemž vyprávěli své zážitky. Projekt CCC, ve spolupráci se školou v Maďarsku a na Tenerife, o němž informovali opět sami účastníci, je zaměřen na životní prostředí a jeho ochranu.

Návštěvníci si mohli vše vyzkoušet na vlastní kůži – oprášili své jazykové znalosti, zkusili fyzičku na horolezecké stěně nebo před šachovnicí, přesvědčili se, zda by odmaturovali z českého jazyka a literatury nebo zda by spočítali matematický či ekonomický příklad.

Návštěvníci také měli možnost zakoupit si občerstvení, knihu, nebo dokonce oblečení z naší fiktivní firmy. K poslechu po celou dobu oslav hrála školní kapela složená z žáků a učitelů naší školy.

Oslavy pokračovaly v blízké Sokolovně, kde vystupovali sokolové nebo například pěvecký sbor Orlice.

Akce se velice vydařila a těšíme se na Vás na dalším dnu otevřených dveří, který se uskuteční 13. ledna 2023.

Mgr. Anna Lenomarová

oslavy 125. výročí oslavy 125. výročíoslavy 125. výročíDalší fotografie naleznete v galerii.