Rubriky
Novinky

Angličtina hrou opět na OA

IKAP II – Angličtina hrou

 

I tento školní rok na naší škole pokračujeme s úspěšnou akcí Angličtina hrou, která propojuje žáky OA se žáky základních škol a podporuje smysluplné využití techniky ve výuce jazyka. Do projektu jsou zahrnuté ZŠ Javornická v Rychnově nad Kněžnou, ZŠ Javornice, ZŠ Slatina nad Zdobnicí a ZŠ Skuhrov nad Bělou. Každá základní škola vyslala v pátek 4. 11. 2022 patnáct žáků osmých či devátých ročníků se svým vyučujícím anglického jazyka. Žáci v doprovodu  mentorů – žáků OA – plnili různé připravené aktivity – lovili QR kódy a hledali odpovědi na otázky spojené s naší školou, vyzkoušeli si Kahoot a s pomocí série čísel odemkli poklad. Především se ale dobře bavili a komunikovali výhradně v angličtině.

 

A jaké byly ohlasy páteční akce? Přikládáme feedback paní učitelky Trojanové ze ZŠ Slatina nad Zdobnicí:

 

Chtěla jsem Vám ještě jednou poděkovat za prima páteční akci u Vás na OA v Kostelci.
Včera jsem ještě vše konzultovala se zúčastněnými žáky a byli opravdu nadšení! :o)
Velmi mě potěšilo to, jak je tato účast na programu namotivovala. Především žáci devátého ročníku si uvědomili, jak je fajn se tou angličtinou vlastně domluvit a viděli, že to jde :o)
Pro mne to bylo rovněž přínosné dopoledne – od p. učitelky ze Skuhrova jsem vyzvěděla spoustu zajímavých tipů do hodin – takže i za mě naprosto super! A atmosféra u Vás ve škole byla rovněž moc prima :o)
 
Takže ještě jednou moc děkujeme a těšíme se na příště! 

LL

Další fotografie v galerii.