Rubriky
Novinky

Na návštěvě v Rudolfinu

Obchodní akademie v galerii? Možná se na první pohled zdá, že to úplně nejde k sobě, zvlášť, když jde o abstraktní umění. Ale i žáci ekonomického lycea potřebují občas svou dávku kultury – a když si sami vyberou výstavu, rádi vyhovíme jejich přání.
Galerie v Rudolfinu nás oslovila výstavou s názvem „fragilités“ (odkaz na oficiální web Rudolfina s textem k výstavě zde: https://www.galerierudolfinum.cz/cs/vystavy/prave-probiha/fragilites/).

Možná jsme na začátku ne všichni věděli, co si pod pojmem „abstraktní umění“ máme představit, ani jak ho vnímat, ale už prvních pár děl nás do sebe plně vtáhlo, neboť se nejednalo pouze o obrazy, ale i různé 3D expozice, do nichž jsme mohli vstoupit – a my jsme se nechali jimi vést a vnímali jen, jak na nás působí. Každý z nás si v galerii našel díla, která zaujala či uchvátila, a protože jsme mohli fotit, pár z nich tady na fotkách (občas spolu s námi) najdete.

Marek Linke

Tereza Teo Gloserová 2.B

Dne 5.1. 2023 se naše třída 2.B vydala na první letošní výlet. Jeli jsme do Rudolfina v Praze na výstavu abstraktního umění. Mohli jsme zde vidět např. sochy, obrazy nebo videa. Myslím, že jedna z nejzajímavějších ukázek byla místnost vyplněná cca 3 500 průhlednými páskami, na které byly namířeny větráky a světla tak, že to vytvářelo úžasné iluze.

Poté, co jsme se všichni zase sešli, nám učitelé dali rozchod po Praze na oběd a nakupování. Výlet jsme si všichni užili a i přesto, že studujeme ekonomické lyceum, za kulturou se velmi rádi podíváme.

Jana Vrbová, 2.B

Dne 5.1.2023 jsem se se třídou vypravila vlakem do galerie Rudolfinum v Praze. Výstava abstraktního umění „fragilités“ mě velice zaujala, protože abstraktní umění zbožňuji. Miluji, že si každý člověk může vytvořit svoji myšlenku a vyvíjí svoji kreativitu. Tato výstava mi ukázala, jak i obyčejná věc jako plátno s barvou může mít svůj příběh.