Rubriky
Novinky

Dokument Girl gang

Ve středu 29.3. se naše třída 2.A společně se 2.B vydala do rychnovského kina na dokument s názvem Girl gang. Po příjezdu nás v kině uvítal milý pán, se kterým jsme se nejprve bavili o dokumentu a o sociálních sítích. V průběhu se nás zeptal, co si o tom celkově myslíme a jak nás lidé na sociálních sítích ovlivňují. Zjistili jsme, že téměř všichni z nás si koupili nějaký produkt díky influencerovi.

Dokument byl o mladé dívce z Německa, která se stala velmi známou osobou na internetu. Také o její rodině, která ji podporovala, pomáhala jí, a nakonec se stala součástí tohoto světa. Viděli jsme, že vše to, co je na internetu, nemusí být vždy pravda a že životy influencerů vlastně nejsou tak dokonalé, jak to v nějakých případech vypadá.

Nemyslím si, že je úplně špatné dělat tuto „profesi”. Je to ale velká zodpovědnost, protože lidé se mohou stát až posedlí tím daným člověkem, jak jsme mohli vidět v dokumentu. A za druhé, jelikož na internet chodí čím dál tím více dětí v nízkém věku, které například nechápou, co je dobré a co špatné, nebo co je pravda a co ne. Zkrátka bychom si měli dávat pozor na to, kým se necháváme ovlivňovat a v jaké míře.

Jana Wiková, 2.A