Rubriky
Novinky

Třída 2.A na exkurzi v Rokytnici v O. h.

Třída 2.A dne 13.4. 2023 vyrazila na exkurzi do Rokytnice v Orlických horách, přesněji muzea Orlických hor – Sýpka.

Zde jsou názory studentů:
Po úspěšném dopravení do samotného muzea jsme se rozdělili do dvou skupinek – kdo bude navlékat korálky, a tak si vytvoří závěsnou ozdobu, a kdo bude vybarvovat předpřipravené nákresy. K vidění byla spousta exemplářů zvířat, které obývají Orlické hory, tradic i historických zajímavostí. Výlet jsme si moc užily a myslím si, že jsme se všichni i něco nového dozvěděli.
Barbora Hernychová, Martina Holancová, Kateřina Jiranová, Nelly Kubíčková

Viděli jsme spoustu zajímavých věcí. Například staré nástroje a miniatury domů, které je možno zhlédnout na fotografii. Vyzkoušeli jsme si také navlékání korálků nebo vymalovávání obrázku vodovými barvami. Na konci nám byl puštěn dokument o ptácích. Výlet jsme si moc užili a jsme rádi, že jsme mohli vidět něco tak zajímavého.
Klára Čižinská a Tomáš Krásný

Naším prvním úkolem bylo dostat se do Rokytnice, to jsme všichni zvládli na jedničku. Hned, jak jsme se sešli, tak nastal další úkol, a to rozdělení do skupinek, ve kterých budeme po zbytek výletu pracovat spolu. V muzeu jsme se zúčastnili dílniček, ve kterých jsme vyráběli drobné dekorace, prošli jsme si tři patra výstavy a na závěr se koukli na krátký dokument. Výlet se nám moc líbil.
Anna Bednářová, Kamila Dytrtová, Nikola Malenovská