Rubriky
Novinky

Exkurze 2.B do Dvora Králové nad Labem

Když jsem jednou jela v autě a poslouchala rádio, mluvili v něm o galerii minerálů ve Dvoře Králové a velmi mě to zaujalo, proto jsem se rozhodla o to podělit i ve třídě společně s návrhem výletu. Paní učitelce se nápad velmi zalíbil, a tak jsme se tam 4.5. 2023 vydali. Sraz byl v Hradci Králové, kdy jsme se společně vypravili autobusem na cestu. Nejdříve jsme se samozřejmě vydali do galerie, kde na nás čekalo mnoho kamenů a minerálů s nejnovějším exponátem zlata a prvním nalezeným pyritem pana majitele. Na místě byl i malý obchůdek, kde jsme si mohli něco koupit.
Naše druhá zastávka byla v ZOO Dvůr Králové nad Labem. Zde jsme měli rozchod a možnost tak vlastním tempem projít celý areál. Mohli jsme zde vidět hodně zajímavých zvířat jako třeba lvy, slony, žirafy a další úžasná zvířata. Mě ovšem nejvíce zaujal pavilon ptáků. Ačkoliv jsem v této ZOO byla již po několikáté, tučňáky jsem zde ještě neviděla a připadali mi naprosto kouzelní.
Podle mého názoru by se na tato dvě místa mělo jezdit se školou pravidelně, ačkoliv se s těmito tématy na střední škole našeho zaměření moc nesetkáme. Bylo to velmi pěkné oživení a dozvěděli jsme se mnoho zajímavostí.
Tereza Gloserová “Teo“, 2.B