Rubriky
Novinky

Praxe na Maltě – druhý týden

Už je za námi i druhý týden na Maltě. Byl opět plný zážitků a zkušeností.

Ve firmě Incredible Web Ondra s Richardem pokročili v projektu, ve kterém vytvářejí webovou stránku. Dokončili hlavní stránku, logo a začali s responzivitou. Každým dnem se dostávají k těžším a těžším problémům, kterým musí čelit, ale s pomocí pana Čiháka není nic, s čím by si neporadili.

Druhý pracovní týden pro druhou skupinu ve firmě Get Hitched začal standardně. Elenka, Míša, Terka a Kuba dostali za úkol vypracovat excelovský dokument s restauracemi po Anglii, počínaje Liverpoolem. Náplní bylo vyhledat názvy restaurací a zjistit, jestli mají na svých webových stránkách rezervační portál nebo zda jde rezervovat stůl přes Google. Pracovali velice rychle a efektivně, a proto jim byl přidělen další dokument. Celý týden vypracovávali tyto dokumenty v programu Excel.

Páteční den byl ve znamení „home office“. Měli jsme plán vyrazit si na pláže po okolí. První pláž byla takové menší fiasko – kamenitá a díky vlnám byl přístup do vody nemožný. Vydali jsme se tedy na písečnou pláž do St. Julian’s. Přestože bylo téměř pět hodin, čekala na nás pláž narvaná k prasknutí. Bylo horko, a tak jsme byli rádi za chladné moře.

V sobotu jsme se rozhodli navštívit přírodní bazén St. Peter’s Pool. Lidí se zde sešlo opět víc než dost a byli jsme rádi, že jsme našli místo na sezení a rozložení „tábora“. Zaskákali jsme si s místními skokany z útesu do moře a pokořili tak svůj vnitřní strach. Voda byla příjemně studená a až nečekaně slaná. Asi po čtyřech hodinách jsme vyrazili k domovu. Cesta maltskou MHD byla kupodivu klidná a v pohodě. Po příjezdu na rezidenci jsme se vydali na procházku do města, kde jsme strávili celý večer a následně jsme čekali na příjezd paní učitelky Saňákové, která kvůli hodinovému zpoždění letadla přiletěla přibližně ve dvě hodiny ráno. Po vřelém uvítání jsme jí ukázali cestu k jejímu ubytování, poté jsme se rozloučili a všichni padli únavou.

Neděle byla velmi plážová a odpočinková. Vydali jsme se i s paní učitelkou na pláž Golden Bay na západě Malty, kam za námi dorazil také pan Čihák, který nám ukázal okolí. Poté jsme zakotvili na pláži a těšili se do moře. Lidí bylo opět hodně, ale i tak jsme našli pěkné útulné místo. Po celém dni na pláži jsme se rozhodli vyrazit a provést paní učitelku hlavním městem Valletta. Dali jsme si luxusní večeři a s narvanými pupky jsme vydali se zpět na rezidenci.

Takto vypadal náš druhý týden, teď už se nacházíme v cílové rovince a jsme zvědaví, co nám přinese poslední týden.

Za celý tým Kuba Hejhal a Ondra Fekete

Více fotografií naleznete ve fotogalerii.