Rubriky
Novinky

Finále soutěže „Podnikání v praxi pro SŠ“ na UHK

Dne 14. 6. 2023 se zakončil letošní ročník projektu „Podnikání v praxi pro SŠ“, který v rámci krajského programu IKAP II pořádalo Technologické centrum Hradec Králové. Projektu se účastnilo několik středních škol z Královéhradeckého kraje, jejichž nejlepší týmy studentů 3. ročníků se utkaly se svými podnikatelskými záměry na Univerzitě Hradec Králové. Se svými postřehy z průběhu dne se za třídu 3. A podělila Denisa Jíchová a Jakub Hejhal a za soutěžní tým Kateřina Kavková, Veronika Šubertová, Barbora Vodáková a Aneta Žerníčková.

Za třídu
Dne 14.06. 2023 se naše třída 3.A vydala na Univerzitu Hradec Králové, abychom se podívali a podpořili naše spolužačky a ostatní účastníky ve finále krajské soutěže Podnikání v praxi pro SŠ. Ráno jsme měli sraz před budovou Univerzity Hradec Králové v 8:30 hodin. Poté jsme se přesunuli do auly. Samotné zahájení soutěže začalo v 9:00 hodin představením všech týmů a rozlosováním pořadí. Naše spolužačky s projektem bio čajovna Herb šly na řadu jako první. Po odprezentování všech projektů byla krátká pauza, po které následovalo vyhlášení. I přesto, že se naše spolužačky neumístily na stupních vítězů, tak nám se jejich prezentace velice líbila a byly pro nás vítězky ony. Soutěž vyhrál projekt s názvem Život na farmě ze střední školy v Trutnově. Celá akce se nám velice líbila a jsme rádi, že jsme měli možnost se tam podívat.

Denisa Jíchová, Jakub Hejhal, 3. A

Za tým
Jsme rády, že jsme měly možnost se zúčastnit soutěže Technologického centra. Byla to pro nás zajímavá zkušenost. Na univerzitě se nám líbilo, bylo to pěkně zorganizované a moc jsme si to užily.

Kateřina Kavková, Veronika Šubertová, Barbora Vodáková, Aneta Žerníčková, 3. A