Rubriky
Novinky

Zahraniční praxe Braga – začínáme!

Dnešní dopoledne (pondělí 9. října) se neslo v lehce nervózním duchu. Žáci totiž byli zavedeni či zavezeni do firem v Portugalsku, kde odborná praxe proběhne. Jejich postřehy z úvodního formálního setkání se svými zaměstnavateli si můžete přečíst níže.

Quad Padel (Monika a Nazariy)
Jeli jsme pracovat společně s Marťou a Ondrou a zjistili jsme, že naše práce je nejdál ze všech. Vezla nás sympatická paní Margarita. Když jsme tam přijeli, tak jsme viděli vedoucího firmy, ten nám řekl, že pán, co nás má na starosti, se ve firmě dnes nenachází a že pracovní dobu máme od 10:30 do 17:00 a oběd od 13:00 do 14:00. Následně nám po cestě ukázala restauraci, ve které budeme obědvat. Firma působila velice moderně, ale poměrně male.

Casa de professor (Nelly a Kristýna)
Do práce jsme šli pěšky cca 20 minut. Pracovní dobu máme od 10:00 do 16:30. Z této firmy sršela přátelská atmosféra. Zjistili jsme, že budeme balit dopisy. Poté nám ukázali restauraci, kde budeme mít obědy.

Video Norte (Martina a Ondra)
Když jsme tam přijeli, přišli jsme k paní, která nás přivítala. Řekla nám, že pracovní dobu máme od 10:30 do 16:00 a na oběd máme jednu hodinu. Budeme chodit do restaurace hned vedle firmy. Firma se hodně podobala papírnictví, prodávaly se tam psací potřeby, papíry do tiskárny a podobné věci.

Volné odpoledne jsme věnovali dalšímu seznamování se s Bragou. A zítra? Zítra nás již čeká šestihodinová pracovní doba. Držte nám palce!