Rubriky
Novinky

Poslední týden praxe v Málaze

Náš poslední týden v Málaze se nesl hlavně v pracovním duchu. S Bárou jsme si střídaly směny a snažily se pomáhat, jak jen to šlo.
Pak ve středu byla poslední exkurze pod záštitou akademie Carlos V, a to do musea. V museu jsme viděly nejen archeologické vykopávky, ale i umělecká díla z celého Španělska a dokonce od samotného Picassa.
Čtvrtek, jakožto náš poslední večer, jsme se sešly s holkami a paní učitelkou Šabartovou na pláži a strávily tam ještě pár příjemných chvil.
V pátek nám už jenom zbývalo si zabalit a vyrazit domů.
Bára a Silva

Poslední týden nás čekala jen práce a cesta domů. V pondělí a úterý jsme měly rozdělenou směnu.
Ve středu jsme byly odpoledne na poslední exkurzi, a tou bylo muzeum. Byly v něm archeologické vykopávky, obrazy od Picassa a další různé zajímavé exponáty.
Ve čtvrtek jsme dostaly novou a lepší práci, avšak pouze na 1 den. Večer jsme si šly sednout na pláž a užít si náš poslední večer s holkami a paní učitelkou. Paní učitelka a některé spolužačky se rozhodly, že se překonají a vykoupou se v moři, které bylo hodně studené. Překvapilo nás, že tam vlezly. S holkami jsme seděly na pláži asi do 22:00, povídaly jsme si a užívaly si poslední chvilky s mořem.
V pátek jsme se ještě šly podívat do obchodů, abychom nakoupily dárky pro rodinu. Poté , co jsme nakoupily, jsme si začaly balit. V 5:30 jsme měly být ve škole. Přijely jsme tam, dostaly jsme certifikáty a popovídaly jsme si. Po 6.hodině pro nás přijel autobus, který nás odvezl na letiště. Tam jsme čekaly asi 2 hodiny, než jsme mohly nastoupit do letadla. Na letišti v Praze jsme se rozloučily a každý odjel do svého domova.
Míša a Áďa

Náš poslední týden jsme v práci strávily na odpolední směně, což znamená, že hlavní náplní naší práce byl check-in.
Ve středu jsme si společně s ostatními dívkami prohlédly místní muzeum. Viděly jsme tu sochy, staré vázy i krásné obrazy.
Ve čtvrtek jsme se po práci všechny sešly na pláži a užily si poslední večer ve Španělsku. My a paní učitelka jsme se rozhodly naposledy se vykoupat v moři, i když voda byla už pěkně studená. Dlouho jsme tam nevydržely. Po tomto osvěžení jsme si ještě popovídaly o celkových dojmech z praxe, vyfotily jsme si západ slunce a vydaly se domů.
V pátek jsme po celé odpoledne zůstaly doma, balily si a loučily se s rodinou. Udělali jsme si společnou fotografii a rozloučili se s jistotou, že se za nimi rozhodně znovu přijedeme podívat. Poté nás čekala konečná schůzka s Carlos V ve škole, kde jsme se taktéž vyfotily společně s koordinátorkou Geraldinne, probraly jsme celý náš pobyt a přišlo další loučení. Na letiště jsme odjely, jak jinak, než velkým modrým autobusem.
Let utekl poměrně rychle a najednou jsme zase v České republice. Na počasí tady si budeme chvilku zvykat. Tato praxe byla dobrá zkušenost, naučily jsme se samostatnosti a procvičily si cizí jazyky v reálném životě. Jsme rády, že jsme mohly být součástí.
Káťa a Janča