Rubriky
Novinky

Únikovka na OA úplně poprvé

První čtvrtek nového roku 2024 patřil na OA TGM logice, angličtině a hlavně zábavě. Využili jsme zkušeností získaných v rámci dvouletého projektu IKAP2, který v listopadu 2023 dospěl ke svému zdárnému konci. My však chceme i nadále pokračovat ve spolupráci se základními školami Rychnovska, a proto se na naší škole zrodila Úniková hra. Ta je celá v angličtině, je zaměřena na historii i současnost naší školy a skládá se z několika lehkých, středních a obtížných úkolů. Při jejich plnění žáky provází Matthew, který byl stvořen s pomocí AI (umělé inteligence).  

Cílem aktivity není jen odemčení virtuálních zámečků. Řešitelé musí na své pouti luštěním totiž prokázat značný důvtip, vnímavost pro detail, logické myšlení i svou schopnost vyhledávat informace, komunikovat a spolupracovat v týmu.  

Prvními luštiteli se stali žáci ZŠ Masarykova z Rychnova nad Kněžnou, v lednu nás čekala další dvě setkání (19. a 26. 1.), celkem se čtyřmi základními školami. A kdo ví, možná nám tu právě vzniká další tradiční akce….?

LL