Rubriky
Novinky

Španělská kultura křížem krážem

Studenti prvního a druhého ročníku španělského jazyka se 18. 4. 2024 zúčastnili vzdělávací akce v Praze. Jednalo se o flamencové představení – skupina tanečníků a muzikantů zatancovala a zahrála pro naše žáky a ukázala jim hru na cajón – hudební nástroj, který byl vynalezen ve Španělsku nejslavnějším kytaristou Paco de Lucía, hraje se na něj prsty a dlaněmi a současně na něm muzikant i sedí. Představení mělo i edukativní charakter – skládání španělské mapy, přiřazování frází ze čtyř oficiálních jazyků a pohyb s bastonem (holí), šátkem a s vějířem.
A jak se nám to líbilo?
Anna Dimmerová (2. ročník)
Úžasné, představení flamenca se mi skutečně líbilo, hra na cajon byla zábavná a skládání mapy Španělska taky, ačkoli zrovna to naší skupince zabralo asi nejvíc času, malování vějířů a ochutnávka masových kuliček z tapas taky super (ačkoli jsem si tapas neobjednala, uždibla jsem si kousek od vedle a bylo to dobré). Jinak velice podařený výlet, cesta tam i zpátky byla v pohodě a procházka Prahou do ITAKY byla taky plná legrace, zvlášť čekání na semaforech.

Jana Dimmerová (2. ročník)
Výlet byl super a stál za to. Naučila jsem se mnoho nových, a hlavně zajímavých věcí, které jsem nikde jinde neslyšela. Akce byla provedená perfektně a byla velice zábavná. Tanečnice flamenca byla velmi zdatná a samotný tanec ovládala sebejistě a úžasně. Představení samotné bylo naprosto strhující. Kytarista byl velmi příjemný, sympatický a společenský člověk. Prožila jsem tedy velmi příjemné odpoledne a doufám, že takových akcí se v příštím roce zúčastním víc.

Anna Hošáková (1. ročník)
Program byl dobrý, nejvíce mě bavila hra na cajon. Ostatní činnosti byly také zajímavé. Příště bych jela znova.

Celá akce se velmi vydařila. Doufáme, že ji opět uskutečníme v příštím školním roce.