Rubriky
Novinky

Zahraniční odborná praxe v Lipsku zahájena!

Neděle 12. května
V neděli ve 14 hodin jsme se sešli v Kostelci nad Orlicí na vlakové zastávce ve složení Adam Dvořák, Tomáš Urbánek, Jakub Červinka, Jakub Didkovský a Martin Černoch (všichni ze 3.C), doprovod učitel Michal Vacek, a společně jsme vyrazili na třítýdenní praxi do Německa. Vloni jsme jeli pouze 4, a tak jsme mohli jet autem. Teď nás bylo dohromady sedm, a proto jsme zvolili cestu vlakem. Nejprve jsme vyrazili směr Hradec Králové, tam jsme přesedli na rychlík do Prahy a bez potíží dorazili do našeho hlavního města. V Praze jsme měli skoro 2 hodiny volno, a tak jsme si zašli na jídlo. V 18 hodin se k nám připojil poslední člen výpravy Erik Karásek. Následně jsme se přímým spojem dostali až do Lipska. Na hlavní nádraží, kde je pouze 30 nástupišť, jsme dorazili až o půl jedenácté večer. To nám ale nevadilo, protože jsme měli domluvený odvoz až přímo na místo naší praxe. Přijel pro nás jeden ze zaměstnanců dodávkou. Byl to Aran, kterého jsem znal už z loňského roku.
Aran nás zavezl přímo do vesničky Wehlitz, která je součástí města Schkeuditz, které je součástí velkoměsta Lipska. Uprostřed Wehlitzu stojí obrovský statek s názvem Vitalis. Sem jsme dorazili těsně před jedenáctou hodinou. To jsme měli štěstí, protože jsme ještě stihli otevřený bar. Měli jsme velkou žízeň, a proto jsme si zašli na jednu Colu. Poté jsme byli ubytováni. Kluci dostali společný pokoj pro 6 osob, včetně toalety a sprchy.
Jelikož jsme vůbec nebyli unavení, vydali jsme se ještě na krátkou noční poznávací procházku. Zhruba 15 minut chůze se nachází veliká čerpací stanice a u ní McDonald’s. Kluci si dali pozdní zdravou večeři a vypadali spokojeně. Po procházce jsme se už trochu unavili, takže jsme se těšili do postele.

Mgr. Michal Vacek